Márki-Zay megkérné Karácsonyt, lépjen vissza a javára

Konszenzusosabb jelöltnek tartja magát.

2021. szeptember 18., 10:32

Szerző:

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója úgy véli, hogy Jakab Péter megelőzésére van a legnagyobb esélye. Ha bejut a második fordulóba Dobrev Klára és Karácsony Gergely mellett, megpróbálja meggyőzni a főpolgármestert, hogy lépjen vissza a javára, mert magát konszenzusosabb jelöltnek tartja – többek között erről, a kormányváltásról és a Jobbikkal és Jakab Péterrel való kapcsolatáról is beszélt Márki-Zay Péter a Spirit FM Harcosok Klubja című műsorában, írja az atv.hu.

Hódmezővásárhely polgármestere, ellenzéki miniszterelnök-jelölt lett a harmadik az előválasztási aláírásgyűjtési versenyben, megelőzve Jakab Pétert. Márki-Zay ennek kapcsán megjegyezte a Harcosok Klubjában, hogy a Jobbik az aláírásai nagy részét vidéken gyűjtötte, míg ők a 33 ezer feletti aláírás harmadát Budapesten. Szerinte Jakab pártja lemondott Budapestről, ami hiba volt. Úgy véli, az ellenzéki pártok biztosra vették, hogy neki és a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak nem lesz meg a 20 ezer aláírás – erre vonatkozóan több megjegyzést is kaptak. Azt is elmesélte, hogy az egyik párt aktivistája rácsodálkozott arra, hogy valódi aláírásokat gyűjtöttek össze Márki-Zayék – írja az atv.hu.

Elmondta, hogy a Jobbik elsőként állt be mögé Lázár Jánossal szemben, már 2018-ban is támogatták, Szabó Gábornak sokat köszönhet és a párton belül is többekkel jó és szoros kapcsolatban vannak. Ennek ellenére Jakab Péterrel nem sikerült négyszemközti beszélgetésre sort keríteni, pedig ő többször kezdeményezte.

A Jobbikkal való kapcsolata nem volt a kezdetekben sem zökkenőmentes. Azt mondja, Vona Gábor első találkozásukkor közölte vele, hogy a néppártosodás iránya nem megfelelő, ő a radikalizmust tartotta volna meg, és a szélsőségektől szabadult volna. Ezalatt azt érti, hogy Toroczkai Lászlónak vagy a Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsár Gergelynek nem lett volna helye a pártban, viszont Vona Gábornak nem szabadott volna kiscicákkal és kutyákkal fényképezkednie.

(Kiemelt képünk Márki-Zay Péter, fotó: Dimény András / 168.hu)16:23

Novák Katalin részt vett a csíksomlyói búcsún, és látogatásának helyszíneiről folyamatosan beszámolt a közösségi oldalán. A „nem megfelelő nyilvános üzenetek” miatt a román külügy tiltakozott Magyarország bukaresti nagyköveténél. A Sándor-palota szerint a „román külügyminisztérium tiltakozása túlzó és indokolatlan”.