Márki-Zay megint kemény kijelentéseket tett, így nyugtatja „katolikus testvéreit"

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje kifejtette álláspontját a pedofilellenes törvényről is, ami szerinte Szájer-törvény.

 

2021. december 5., 21:55

Szerző:

Miniszterelnökként eltörölné Márki-Zay Péter a melegellenessé eltérített pedofilellenestörvényt. Erről a közmédiának beszélt a napokban, a kormánypárti médiában k pedig azóta több cikk is megjelent erről a nyilatkozatról. Ezekben gyermekvédelmi törvényként hivatkoznak a jogszabályra – írja a Telex.

„Szeretném minden katolikus testvéremet megnyugtatni, hogy szemben az aberrált politikusokkal bőven megáldott Fidesszel, a törvény, amiről beszélünk, nem gyermekvédelmi”

– reagált a cikkekre Márki-Zay Péter a vasárnap este közösségi oldalán.

„Ez a törvény nem Kaleta-törvény volt, hanem Szájer-törvény volt, ez egy homofób törvény és nem gyermekvédelmi törvény”

– fogalmazott.

Azt ígérte, kormányváltás után kidolgoznak egy új törvényjavaslatot, hogy többet ne fordulhasson elő olyan, hogy a Fidesz hazamenekít Peruból egy 19 ezer gyermekpornó-felvétellel lebukott magyar diplomatát, aztán megússza felfüggesztett börtönbüntetéssel és 540 ezer forint pénzbüntetéssel.

„Az önök gyermekei a fideszes pedofiloktól nincsenek biztonságban, úgyhogy mi fogunk hozni egy olyan törvényt, amely valóban védi a gyermekeket, még a fideszes aberráltaktól is”

–  folytatta Márki-Zay. Az általa csak Szájer-törvénynek nevezett homofób törvény eltörlése szerinte nem fenyegeti a gyermekek biztonságát.

 

(Kiemel tkép: Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter beszél 2018. március 19-én. Fotó:
MTI Fotó: Ujvári Sándor)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.