Márki-Zay nem ül be a parlamentbe, de „megvédi a gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába”

Orbán háborúba viszi a még nem is katonakorú gyerekeket, migránsokat telepít az országba és megszünteti a rezsicsökkentést – tette hozzá az összefogás korábbi miniszterelnök-jelöltje.

2022. április 6., 21:54

Szerző:

„Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – nekem most Vásárhelyen kell megvédenem a vásárhelyi gyerekeket attól, hogy a Fidesz elvigye őket golyófogónak Ukrajnába, köztük négy, még csak nem is katona fiaimat”

– írta ki Mérki-Zay Péter hivatalos Facebook-oldalára, egyútta azt is bejelentette, hogy nem veszi fel mandátumát az Országgyűlésben. Mint írta:

„Ebben a helyzetben még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre. ”

Márki-Zay a mellett, hogy a nem katonakorú gyermekek besorozásának szándékát tulajdonította Orbán Viktornak, azzal is megvádolta korábbi ellenfelét azzal, hogy 

évente 40-50 ezer migránst telepít hazánkba a távozó magyarok pótlására, fizetőssé tenné az egészségügyet és meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést. 

(Kiemelt képünk: Márki-Zay Péter az ellenzéki összefogás eredményváróján - Fotó - Karancsi Rudolf / 168.hu)