Márki-Zay a fasisztákat is képviseli – videó

Na, meg a kommunistákat is.

2022. február 13., 19:18

Szerző:

Az Egységben Magyarországért a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat is külön-külön képviselik – közölte Márki-Zay Péter Steinmetz Ádámmal közösen tartott fonyódi fórumán szombaton, szúrta ki a mandiner.

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a fórum egy pontján Orbán múltjáról kezdett el beszélni, ami részeként felsorolta, hogy Orbán a KISZ-ben politizált, majd liberális elveket vallott, és Európa-párti, Putyin ellenes politikus lett. Most pedig egy Putyin párti, Európa-ellenes politikus – mutatott rá, majd megjegyezte, hogy ő „ezeket a kanyarokat nem tudja követni.”

„De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít, ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat, ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük.”

– közölte. Hozzátette: gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét és álláspontját. Majd felsorolta, hogy ők elfogadják magyarnak a jobb és bal oldalaikat, a cigányokat és a nem-cigányokat, valamint a keresztényeket, zsidókat és ateistákat is.

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter közös sajtótájékoztatója a budapesti Kossuth téren, 2021.10.08. Fotó: Adrián Zoltán/168)