Máris kitört a balhé az ellenzék közös október 23-i tüntetése körül, Hadházy nem akarja, hogy Vágó felszólaljon

2018. október 22., 18:15

Szerző:

Nem fog felszólalni az ellenzék közös október 23-i tüntetésén Vágó Gábor – adta hírül hétfőn a Facebook-oldalán maga az LMP alapítója és volt parlamenti képviselője. A demonstráció egyik fő szervezője Hadházy Ákos, az LMP volt társelnöke, aki állítólag nem akarja, hogy Vágó Gábor beszédet tartson. Azért nem – derül ki a Facebook-posztból –, mert szerinte Vágó Gábor megosztó személyiség, „Homonnay Gergely pedig DK-sokat szervez”, hogy beléfojtsák a szót. Az LMP alapítója ezt úgy kommentálja, hogy Hadházy Ákos nagyon megalázó helyzetbe hozta. 

„Tudom, hogy az állandó ellenzéki messiásvárás rulettkereke most éppen Hadházyt és Márki-Zayt dobta ki, de ez ugyanaz a politikai kultúra, ami miatt az ellenzék vergődik a NER-ben. Miközben továbbra is támogatom az Európai Ügyészséghez csatlakozás ügyét, kint leszek az utcán gyűjteni, de mivel megalázó módon bántak velem, a demonstráción nem fogok felszólalni”

– hangzik Vágó Gábor keserű hangú Facebook-posztja. Az esemény Facebook-oldalának a tanúsága szerint a most független parlamenti képviselő Hadházy Ákoson kívül  beszédet fog tartani 

  • Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere,
  • Harangozó Tamás MSZP-s országgyűlési képviselő,
  • Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője,
  • Ráczné Földi Judit DK-s önkormányzati képviselő, 
  • Donáth Anna Júlia, a Momentum Mozgalom alelnöke
  • Lengyel Róbert, Siófok polgármestere
  • Tarnay Kristóf Ábel a Szegedi Civil Hálótól
  • és Lukácsi Katalin volt KDNP-s politikus.

 

 

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.