Időjárás: marad a köd az ország nagy részén

Sőt, egyes területeken ködszitálás és gyenge eső is jellemző lehet a következő napok időjárására.

2022. november 9., 16:44

Szerző:

Estétől ismét köd képződik, és terjeszkedik a rétegfelhőzet. Helyenként szitálás, hajnalban az északkeleti megyékben gyenge eső is előfordulhat.

Csütörtökön a látási viszonyok javulnak, de délutánig még erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elszórtan – nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati tájakon, valamint az északkeleti megyékben – kisebb eső, zápor is előfordulhat, az ország nagyobb részén tehát nem valószínű csapadék. Délutántól az Észak-Dunántúlon már csökkenni kezd a felhőzet, és ott kisüthet a nap. Csütörtökön az északnyugati szél már másutt is megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10 fok között várható, nyugaton lehet a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 9 és 17 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb.

(Fotó: Pixabay.hu)

2022. november 26., 15:29

Petíciót adtak át a szervezett tanárok szombaton délután a Belügyminisztériumnak a követeléseikről, ezek után pedig a Kossuth térre vonulna tüntetni. Az akcióval folytatódik a pedagógusok egész éves tiltakozáshulláma, amelynek eddigi csúcspontja az október 23-i tömegtüntetés volt.

2022. november 26., 14:03

Magyarország a FAO elkötelezett partnereként csaknem 50 országra kiterjedő nemzetközi agrár-ösztöndíjprogrammal és közös projektek finanszírozásával segíti a fenntartható fejlődési célok elérését – emelte ki Nagy István agrárminiszter, a FAO főigazgatójával, Qu Dongyu-vel folytatott tárgyalásán, amelyről az Agrárminisztérium (AM) közleményben tájékoztatta az MTI-t szombaton.

2022. november 26., 10:20

Halálra gázolt egy embert egy InterCity vonat Székesfehérvárnál, ezért pótlóbuszok járnak Székesfehérvár és Sárszentmihály között  – közölte a Mávinform szombaton az MTI-vel.