Óriási mennyiségű segélyszállítmány haladt át hazánkon

A katasztrófavédelem az elmúlt héten 67 ember, köztük 30 gyermek és 23 nő elhelyezésében, utaztatásában működött közre.

2022. július 4., 08:36

Szerző:

Továbbra is segíti a menekültek elhelyezését a katasztrófavédelem. Sok gyermek és nő érkezik továbbra is a háború elől menekülve Ukrajnából Magyarországra – közölte a Belügyminisztérium.

Mint írják: a katasztrófavédelem a társszervekkel és a karitatív szervezetekkel közösen gondoskodik róluk, koordinálja az elhelyezésüket, illetve a továbbutazásukat. Nemcsak a katasztrófavédelem vesz részt a bajba jutottak elhelyezésében, sokan önkormányzati, karitatív és humanitárius szervezetek segítségével kerülnek biztonságos helyre.

A katasztrófavédelem az elmúlt héten 67 ember, köztük 30 gyermek és 23 nő elhelyezésében, utaztatásában működött közre. A háború kitörése óta összesen 11 945 ember elhelyezését koordinálta a szervezet.

Emellett a katasztrófavédelem rögzíti az országon áthaladó, Ukrajnába tartó segélyszállítmányok útdíjmentességét is, ezek száma a háború kitörése óta meghaladta a 4300-at.

(Kiemelt kép: Ukrajnának szánt segélyszállítmányt rakodnak targoncával az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) egyik raktáráruházában Dubajban 2022. március 15-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Kamran Dzsebreili)