Már Tarlós is rájött, hogy túlzás lenne a Göncz Árpád metrómegálló

2018. február 9., 10:50

Szerző:

Tarlós István szerint túlzás lenne ha a XIII. kerületi városközpont után a 3-as metró Árpád-híd megállóját is a néhai köztársasági elnökről neveznék el – írja a Magyar Idők. A XIII. kerület egy részét Göncz Árpád központnak fogják nevezni, a metrómegállóról pedig még nem született döntés. 

Tarlós szerint a városrész nevének megváltoztatása a XIII. kerület kérése volt, a Göncz Árpád-városközpont elnevezést pedig a közgyűlés kormánypárti többsége is támogatta, emléket állítva a rendszerváltás utáni Magyarország első köztársasági elnökének. Tarlós hangsúlyozta, hogy a volt államfő tiszteletére egykori, III. kerületi lakóhelyén emléktáblát, annak közelében pedig mellszobrot állítottak.  

Korábban Bayer Zsolt az Echo TV-ben beszélt arról, hogyha az Árpád-híd metrómegállót Göncz Árpád megállóra nevezik, akkor „oda kell menni és le kell verni". Bayer mellett Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi országgyűlési képviselőjelöltje is kiállt és közölte, a baloldal teleszórná Angyalföldet saját hőseivel. „Így került Angyalföldre Horn Gyula szobra, és így neveztek el egy városrészt a néhai SZDSZ-es Göncz Árpádról" – fakadt ki a politikus.