Már szeptemberben összeomolhat a Honvédkórház sürgősségi osztálya

2018. szeptember 3., 10:08

Szerző:

Már szeptemberben összeomolhat az ellátás a Honvédkórház sürgősségi osztályán, mivel már most nem sikerült kellő számú orvost találni a műszakokra – írja a Népszava. A lap megszerezte az e havi műszaktáblát, ami erősen „piroslik”, jelezve, hogy milyen sok helyre nem találtak orvost.

Egyre több dokumentum kerül elő egyébként arról, milyen sokszor jelezte Zacher Gábor, a sürgősségi centrum pénteken távozott vezetője feletteseinek, hogy baj van, az adott körülmények között az ellátás nem menedzselhető.

Zacher Gábor pénteken adta be felmondását, mert nem tud elszámolni lelkiismeretével, és a munkavégzéshez szükséges körülmények és emberállomány nem adottak. Arra a Népszava is utalt röviden, hogy a sürgősségi osztályon felmondott az orvosok harmada, s miközben ezt az információt is igyekezett cáfolni és hitelteleníteni a Honvédelmi Minisztérium, a hvg.hu-nak nyilatkozó Zacher ugyanis megerősítette: osztályán nemrégiben kilenc orvos is felmondott.

A kórház vezetése úgy kommentálta a döntést, hogy korábban eldőlt már, nem hosszabbítják meg az orvos év végén lejáró szerződését. A főorvos utódlásáról is írtunk, egyes értesülések szerint ugyanis az Országos Mentőszolgálat korábban menesztett vezetője kerülhet Zacher helyére.

Az ügy lapunk által is ismertetett előzményeként csütörtökön a Népszava arról írt, hogy az intézmény traumatológus és aneszteziológus szakorvosai felmondták túlmunka-szerződéseiket, miután a kórház menedzsmentje úgy döntött, megvonja az önkéntes túlmunkáért adható juttatásokat. Emiatt egyes orvosok akár havi 100 ezer forinttól is eleshetnek.

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

2022. december 7., 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.