Drámai változás az időjárásban: ekkor lesz vége a nyárnak

Csaknem 10 fokkal lesz hűvösebb jövő héten.

2021. augusztus 13., 18:44

Szerző:

Hétfő napközben még meleg lesz, de estétől észak-nyugaton feltámad a szél, és zivatarok hozhatják meg a kellemesebb időt – írja az Időkép. Kedd reggelre a Dunántúlon és északon már hűvös, szeles, többfelé zivataros időre van kilátás. Keleten a front előtt még 30 fok környékére melegszik az idő, míg a nyugati határszélen már csak 20 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk.

Így tör be a hideg:

Szerdán hűvös lesz a reggel, délután pedig mindenhol 30 fok alatt marad a hőmérséklet, várhatóan 21-27 fok között alakulnak a maximumok. A front lefolyása az érintett napok időjárását tekintve még biztonytalan, de több helyen záporok, zivatarok is rásegítenek majd a felfrissülésre. Kedd hajnalban akár hevesebb zivatarok, szélvihar is lehetnek.

(Kiemelt kép: Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.