Drámai változás az időjárásban: ekkor lesz vége a nyárnak

Csaknem 10 fokkal lesz hűvösebb jövő héten.

2021. augusztus 13., 18:44

Szerző:

Hétfő napközben még meleg lesz, de estétől észak-nyugaton feltámad a szél, és zivatarok hozhatják meg a kellemesebb időt – írja az Időkép. Kedd reggelre a Dunántúlon és északon már hűvös, szeles, többfelé zivataros időre van kilátás. Keleten a front előtt még 30 fok környékére melegszik az idő, míg a nyugati határszélen már csak 20 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk.

Így tör be a hideg:

Szerdán hűvös lesz a reggel, délután pedig mindenhol 30 fok alatt marad a hőmérséklet, várhatóan 21-27 fok között alakulnak a maximumok. A front lefolyása az érintett napok időjárását tekintve még biztonytalan, de több helyen záporok, zivatarok is rásegítenek majd a felfrissülésre. Kedd hajnalban akár hevesebb zivatarok, szélvihar is lehetnek.

(Kiemelt kép: Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

 

14:50

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.