Világsztár lepte meg a Szeszélyes Nyár bisztró közönségét

Sokan nem is ismerték fel Manu Chaot és zenekarát, amíg be nem fejezték az ebédet, és spontán koncertbe nem csaptak. Az spanyol-francia, szocialista nézeteiről is ismett zenész rendszeresen spontán koncerteket ad azokon a helyeken, ahol megfordul.

2023. szeptember 11., 15:45

Szerző:

Nem akárkitől kaptak spontán koncertet a Veszprém környéki Szeszélyes Nyár Bisztró vendégei. Egy Blikk-olvasó szemtanú szerint szombaton, a délutáni órákban ebédelt a bisztróban, amikor az egyik asztaltól több vendég felállt és zenélni kezdett a kerthelyiségben, mint végül kiderült, ők Manu Chao és a zenésztársai:

„Délután hat körül megjelent Manu Chao két barátjával, Lucky Salvadorival és Miguel Rumbao Serranoval, ittak egy kis pálinkát és sört, megkóstolták a hermelint, Andorkó János sonkáját és Marianna sajtját. Minden nagyon ízlett nekik, és olyan jókedvük kerekedett, hogy előkapták hangszereiket, és egy órás meglepetéskoncertet adtak a tucatnyi szerencsés vendégnek. Még most sem hisszük el, hogy ez nálunk és velünk történt. Gracias, Amigos!”

Manu Chao alapvetően két dologról ismert a nemzetközi zenében: szocialista nézeteiről és arról, hogy az éttermekben ahol ebédel, vagy a bárokban, ahol megfordul rendszeresen spontán koncertet is tart a közönségnek. Az előadó így próbálja meg megőrizni szakmája még autentikusnak gondolt, szórakoztató varázsát.

Persze Manu Chao alapvetően koncertturnén járt Magyarországon: az Európa Kulturális Fővárosa címet idén Veszprém viseli, és ennek az egész éves programnak a keretében látogatott el társaival a városba, ahol koncertje nagy tömegeket vonzott pár nappal ezelőtt.

(Kiemelt kép: Manu Chao és zenésztársai spontán koncerttel lepték meg a Veszprém melletti Szeszélyes Nyár Bisztró vendégeit 2023. szeptember 11-én. Fotó: Szeszélyes Nyár Bisztró, Facebook)