Magyartalan SMS-el próbálták rávenni a magyarokat, hogy vegyék ki a pénzüket a bankokból

A kormánypárti sajtó szerint természetesen a dollárbaloldal áll az SMS-ek háttérben. 

2022. december 9., 13:52

Szerző:

SMS-üzeneteken keresztül próbálják rávenni az embereket, hogy vegyék ki pénzüket a bankokból – jelent meg a Magyar Nemzet online felületén pénteken. A lap információi szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt nyomozást rendelt el.

A cikk szerint az SMS üzenetek szövege: gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert 'a gazemberek ellopják'.

A kormánypárti Magyar Nemzet szerint – ki más – a „dollárbaloldal” áll az akció mögött. A lap mindezt azzal magyarázza, hogy Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke délután az üzenetek szövegével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót-

A portál továbbá azt is feltételezi, hogy „az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni”.

(Kiemelt kép: Bankautomata (ATM) az OTP Bank új, innovációs fiókjában Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án. MTI/Balogh Zoltán)

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.