Magyarországi pénzmosással gyanúsított nigériai férfit fogtak el Görögországban

Rávett egy nagykátai férfit, hogy nyisson számlát, amelyre bűncselekményekből származó, 14 millió forintnyi euró érkezett. Ennek egy részét készpénzben felvették.
 

2021. április 21., 11:25

Szerző:

Elfogtak egy nigériai férfit Görögországban, aki rávette magyar társát, hogy nyisson bankszámlát, amelyre bűncselekményekből származó pénzt utaltak át 2015-ben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu honlapon.

A számlára több mint 14 millió forintnak megfelelő euró érkezett, amelynek egy részét a bankszámlát nyitó férfi készpénzben felvette és átadta külföldi megbízójának, a maradék összeget pedig egy másik számlaszámra utalta tovább - írták.

A nigériai férfi ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján tavaly novemberben Görögországban elfogták, majd április 15-én a ferihegyi repülőtéren átadták a fővárosi rendőröknek.

A nyomozók a bankszámlát nyitó 35 éves nagykátai és a 39 éves nigériai férfit pénzmosás megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A külföldi férfit őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását - áll a közleményben.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.