Aranyárban kapható Magyarország Tortája

10 forint híján egy ezres egy szelet Napraforgó.

2021. augusztus 20., 07:57

Szerző:

A nemzeti ünnep napjától lehet megkóstolni a fővárosban és az agglomerációjában a Napraforgó tortát. Idén tizenötödik alkalommal hirdették meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnep köszöntésére. A budapesti Fodor Sándor Napraforgó elnevezésű tortája lett idén a győztes. A nyertest, Fodor Sándort, a Habcsók Cukrászda mesterét a nyári napraforgó mezők inspirálták, mégis egy igazi négy évszakos torta született. Jól esik a nyári melegben, a vilmoskörte üdeségével és a hársmézes friss joghurt savanykásságával, a hűvösebb napokon pedig, amikor melegebb ízekre vágyunk, a pirított napraforgó telt ízével és karamellizált csokoládéval kényeztet.

Az országtortát és a cukormentes Beszterce rózsáját is minimum 800 forintért árulják majd, de számos cukrászda 990 Ft/szelet áron tervezi értékesíteni az országtortát, a tavalyi árhoz képest 100 forinttal drágábban.

 

(Kiemelt kép: Egy-egy szelet Füredi Krisztiánnak, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmesterének Beszterce rózsája nevű, Magyarország cukormentes tortája címet elnyert (b) és Fodor Sándornak, a budapesti Habcsók Cukrászda mestercukrászának Magyarország tortája címet elnyert Napraforgó nevű tortájából az Országház Vadásztermében az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón 2021. augusztus 3-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.