Magyarország is megszavazta az Oroszországot elítélő ENSZ-határozatot

143 igen és öt nem szavazattal megszavazta az ENSZ közgyűlése az újabb elítélő határozatát Oroszországgal szemben.

2022. október 13., 09:34

Szerző:

Magyarország is megszavazta az újabb elítélő ENSZ-határozatot további 142 tagországgal együtt. A mostani határozat Oroszország „népszavazásait” marasztalta el, valamint kimondta Ukrajna területi sérthetetlenségét.

A javaslatot 44 ország, köztük Magyarország terjesztette az ENSZ Közgyűlése elé múlt héten. Összesen 143-an szavaztak igennel, öten nemmel, és 35-en nem vettek részt a szavazáson. Nemmel Fehéroroszország, Észak-Korea, Nicaragua, Oroszország és Szíria szavazott.

 

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.