Magyar Péter tárgyalt Vitézy Dáviddal

Sok titkot nem árult el.

2024. augusztus 9., 12:48

Szerző:

Magyar Péter pénteken egyeztetett Vitézy Dávid volt főpolgármester-jelölttel, aki ősztől a Fővárosi Közgyűlésben lesz képviselő. Vitézy Dávid civil szervezetének rajta kívül még három képviselője lesz a Budapest ügyeiről döntő testületben.

Magyar Péter azt írta:

„Egyetértettünk abban, hogy Budapest működőképességének biztosítása kiemelt fontosságú, továbbá abban is, hogy az eddigi mutyik megszűntetésének elengedhetetlen feltétele a Fővárosi Önkormányzathoz tartozó összes cég vezetésének nyílt, transzparens pályázaton történő kiválasztása."

Magyar Péter azért levont egy következtetést eddigi tárgyalásaiból. Mint írta,

„Látszik, hogy a Fidesz és az óellenzék bizonyos erői a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek. Mi a TISZA Pártnál - alapozva a június 9-i választói felhatalmazásra - egy sokkal takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hiszünk".
 

 
Mint írtuk, augusztus elsején találkozott Magyar Péter a régi-új főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel, és bejelentette, hogy nyáron folytatják a tárgyalásokat. Akkor a Tisza Párt elnöke azt írta:
„A mai napon informális egyeztetést folytattam Karácsony Gergely főpolgármester úrral. A Tisza Párt nevében a közeljövőben a többi fővárosi frakció vezetőjével is felveszem a kapcsolatot. Főpolgármester úrral még a nyáron folytatjuk az egyeztetést". 

A Főpolgármesteri Hivatal is szűkszavúan fogalmazott:

09:23

Bár a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin hónapokig szerényen és csöndesen élt, most mégis elemi erővel robbant be a közéletbe.