Semmi sem a régi: már a Kutyapártból is szivárogtatnak

Szivárogtatástól tartva az utolsó pillanatig titkolják az EP-jelöltek kilétét.

2023. november 17., 11:09

Szerző:

A Kutya Párt elnöke annyira bizalmatlan a párttagokkal szemben, hogy decemberig ők sem tudhatják meg, kik lesznek az EP-jelöltek – írja a 24.hu.

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöksége a múlt héten lefújta a párttagság november 11-ére meghirdetett gyűlését, ahol a párt európai parlamenti választási jelöltállítása lett volna a téma, mert attól tartott, hogy a jelöltek neve idő előtt nyilvánosságra kerül. Kovács Gergely a döntést azzal indokolta, hogy ebből a szempontból nem bízik a tagságban. Az elnökség ezért Kovács javaslatára december 17-ére halasztotta a taggyűlést.

A lap úgy tudja, hogy az elnökség a halasztásról szóló körlevélben is utalt arra, hogy a kiszivárogtatás veszélye miatt törölték a novemberi rendezvényt. Azt írták, hogy a sok résztvevő esetében gyakorlatilag lehetetlen lenne megakadályozni a nevek kikerülését.

Ám miután ezt a feltételezést többen sérelmezték, a pártelnök konkrétabban is kifejtette, hogy ő az, aki nem bízik annyira a tagságban, hogy az érintettnek meg merje ígérni a diszkréciót.

Kovács szerint már eddig is „számtalan eset” bizonyította, hogy a belső körnek szánt információkról párton kívüliek is tudomást szereztek. 

(Kiemelt kép: Kovács Gergely magyar grafikus, weboldal-készítő, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke. 2021. október 27. Fotó: Merész Márton)

 

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.