Kovács Gergely: Soha nem tapasztaltam ilyen gyűlöletet emberek részéről

Azt mondja, élete legrosszabb hónapja akkor volt, mikor Márki-Zay Péter elkezdett könyörögni a választóknak, hogy ne szavazzanak a Magyar Kétfarkú Kutyapártra.

2022. január 17., 13:31

Szerző:

Kovács Gergely helyett egy kutya a Magyar Kétfarkú Kutyapárt miniszterelnök-jelöltje – mondta a Telexnek a párt elnöke. Kovács megerősítette, hogy egyéniben is elindul a XII. kerületben. „Ezt a kerületet akkor is meg tudja nyerni az ellenzék, ha én is elindulok. Meglepődnék, ha végül nem Hajnal Miklós szerezne innen mandátumot, mert az emberek főként pártokra, listákra szavaznak” – tette hozzá.

„A Kutyapárt egyéni jelöltjeinek az a funkciója, hogy 71 körzetben muszáj indítani jelöltet, csak így lehet listán a Kutyapártra szavazni, ilyen a választási rendszer. Ha több mint 71 helyen sikerül összegyűjteni az aláírást, akkor esetleg, az én véleményem szerint el lehet gondolkodni pár olyan körzet elengedésén, ami határeset. De egyelőre ez nem ment át a párt tagságán. Egyelőre abban egyeztünk meg, hogy először gyűjtsük össze legalább 71 helyen az induláshoz szükséges aláírásokat, és aztán majd meglátjuk” – mondta.

Az elnök hozzátette: „mikor azt mondtam, hogy fontosabb körzetekben ne induljunk rá az ellenzékre, tényleg úgy gondoltam, és most is így gondolom. Nekem az volt életem legszarabb egy hónapja, amikor MZP elkezdett könyörögni, hogy ne szavazzanak ránk az emberek. 15 éve csinálom ezt a pártot, és soha nem tapasztaltam ilyen gyűlöletet emberek részéről. Az a baj, hogy én bármit is gondolok arról, hogy ez politikailag hogyan lenne szerencsés, a tagságnak elég rossz véleménye van az ellenzékről, és nem akarnak feléjük ilyen gesztusokat tenni.”

A kérdésre, miszerint az ellenzéki szavazók jelentős része azt gondolja, hogy a párt Orbán hatalomban maradását segítik, Kovács azt mondta: „Ez az időszak tényleg durva volt. Jöttek az emailek, írtak Facebookon, nem is tudtunk egy padfelújítást úgy kiposztolni, hogy ne arról szóljanak a kommentek, hogy miattunk fog nyerni a Fidesz. Magának a pártnak, a tagságnak, a jelölteknek mindegy volt, senkinek nem ment el a kedve ettől az egésztől, sőt. Persze mindenkinek rossz érzés, ha bármilyen okból hirtelen sokan kezdik szidni, de az a fura, hogy MZP a szeretetországról beszél, de nem gondol bele, hogy milyen következményei lehetnek, ha tesz egy ilyen kijelentést. Miközben csak igaz, hogy van valamennyi ember, akik ránk akarnak szavazni, és nem az ellenzékre. Ha ebből lesz 5 százalék, akkor ennyivel kevesebb fideszes lesz a parlamentben, és akár még múlhat is valami azon, hogy van-e ott öt-hat kutyapártos, akik biztos, hogy nem egy Fidesz-kormányt fognak támogatni”.

Kovács szerint a párt felé érkező gyűlölethullám elmúlt az elmúlt két hónapban. „Amióta megint látjuk, hogy milyen az ellenzék teljesítménye. Csináltunk egyébként egy belső felmérést, amiből az jött ki, hogy a többség nem menne el szavazni, ha mi nem indulnánk” – tette hozzá.

(Kiemelt kép: Kovács Gergely. Fotó: Merész Márton / 168.hu)