Magyar György hátat fordít Márki-Zaynak

Magyar György távozik az MMM elnökségéből. Az ismert ügyvéd szerint a mozgalom veszített jelentőségéből. 

2022. október 29., 18:50

Szerző:

Magyar György távozik a Márki-Zay Péter vezett Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségéből – tudta meg az Alfahír. Az ügyvéd megerősítette a lap információit. Mint kifejtette: többirányú elfoglaltsága miatt megterhelő volt számára az MMM elnökségében a munka, át kell adnia a helyét a fiatalabbaknak. 

Magyar György szerint az ellenzéki pártok sem támogatták teljes szívvel az MMM-et, illetve annak elnökét a tavalyi előválasztás során és

azt követően a mozgalom is veszített jelentőségéből.

Ugyanakkor úgy véli, szükséges lenne a további együttműködés az ellenzéki pártok között, ami a közelgő önkormányzati választás során a civilek hatékonyabb bevonását teszi szükségessé.

„Márki-Zay Péter pártalapításban gondolkodik, de szerintem amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz”

– fejtette ki Magyar György, aki szerint távozásához az is hozzájárult, hogy mostanra nagyon kevés alapító maradt az MMM-nél. A mozgalom és az ellenzéki pártok szerepéről szólva Magyar György úgy fogalmazott, útkereső, kiforratlan az ellenzék és helyzetüket tovább nehezítheti, hogy a parlament döntése alapján egy napon tartják az önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán)

 

Tegnap 17:58

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).