Magyar György hátat fordít Márki-Zaynak

Magyar György távozik az MMM elnökségéből. Az ismert ügyvéd szerint a mozgalom veszített jelentőségéből. 

2022. október 29., 18:50

Szerző:

Magyar György távozik a Márki-Zay Péter vezett Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségéből – tudta meg az Alfahír. Az ügyvéd megerősítette a lap információit. Mint kifejtette: többirányú elfoglaltsága miatt megterhelő volt számára az MMM elnökségében a munka, át kell adnia a helyét a fiatalabbaknak. 

Magyar György szerint az ellenzéki pártok sem támogatták teljes szívvel az MMM-et, illetve annak elnökét a tavalyi előválasztás során és

azt követően a mozgalom is veszített jelentőségéből.

Ugyanakkor úgy véli, szükséges lenne a további együttműködés az ellenzéki pártok között, ami a közelgő önkormányzati választás során a civilek hatékonyabb bevonását teszi szükségessé.

„Márki-Zay Péter pártalapításban gondolkodik, de szerintem amit ő elképzelt, hogy az MMM a civilek pártja legyen, az egy politikai nonszensz”

– fejtette ki Magyar György, aki szerint távozásához az is hozzájárult, hogy mostanra nagyon kevés alapító maradt az MMM-nél. A mozgalom és az ellenzéki pártok szerepéről szólva Magyar György úgy fogalmazott, útkereső, kiforratlan az ellenzék és helyzetüket tovább nehezítheti, hogy a parlament döntése alapján egy napon tartják az önkormányzati és az Európai Parlamenti választásokat.

(Kiemelt képünk illusztráció. Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke és Magyar György ügyvéd az ellenzék XV. kerületi kampányzáró rendezvényén 2019. október 12-én. MTI/Balogh Zoltán)