Magyar gyártású fegyvereket fognak kapni a rendvédelmi szervek, több mint százezret

2019. január 3., 09:41

Szerző:

Cseh licenc alapján készült P–07 és P–09 típusú pisztolyokra, Bren–2 gépkarabélyokra és Scorpion EVO–3 típusú géppisztolyokra cserélik le a Magyar Honvédség katonáinak fegyvereit - írja a Magyar Hírlap.

Még tavaly jelentették be, hogy cseh licensz alapján gyalogsági kézi lőfegyvereket fog gyártani Magyarország. Az erről szóló licencszerződést Budapesten írta alá David Höfer, a Ceská Zbrojovka Export vállalat vezérigazgatója és Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. első embere.

A gyártás az Arzenál kiskunfélegyházi üzemében zajlik majd. Benkő Tibor honvédelmi miniszter korábban elmondta, hogy a gyártás két műszakban folyik majd, és az összes magyar fegyveres szervezet lőfegyvereit lecserélik. Ez a Magyar Hírlap számításai szerint minimum százezer fegyvert jelent.

A lap szerint elképzelhető, hogy a jövőben a gyár mesterlövészfegyvert is gyártani fog.

10:47

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 12 millió forint bírságot szabott ki a Mészáros Lőrinc tulajdonában álló MKB Bankra, egyebek közt az ügyfeleknek nyújtott befektetési tanácsadás gyakorlatához, egyes értékpapírok nyilvántartásához, a bennfentes kereskedelem lehetőségét megakadályozó szűrőrendszerhez kötődő hiányosságok miatt. A feltárt problémák nem veszélyeztetik a hitelintézet megbízható működését, az MNB közleménye szerint.