Magyar diplomával könnyű az elhelyezkedés

2018. július 17., 09:11

Szerző:

A frissen diplomázott magyarok 84,7 százaléka gyorsan el tudott helyezkedni. Az Európai Unió tagországaiban a kilencedik legjobb mutató a magyar, míg az EU-s átlag 80 százalékos – derül ki az Eurostat felméréséből.

Az EU statisztikai hivatal a 20 és 34 év közöttiek elhelyezkedését vizsgálta. Azokat vették bele a felmérésbe, akik három évnél nem régebben kapták meg a diplomájukat, és nem másik iskolába mentek tovább, hanem elhelyezkedtek a munkaerőpiacon.

A legjobb arányt Málta érte el az EU-n belül 95 százalékkal, majd Németország (91 százalék), Hollandia és Csehország (90–90 százalék) következik. Két országban nagyon rossz a helyzet, az olasz (55 százalék) és görög (52 százalék) friss diplomások kicsivel több mint fele talált magának munkahelyet.

(A hvg.hu nyomán.)

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.