LMP: Zárják be a kaszinókat

Ungár Péter szerint a veszélyhelyzetben mindenkinek egyenlően kell viselnie a gazdasági hátrányokat.

2021. február 21., 14:40

Szerző:

Az LMP frakciója törvénymódosítással záratná be a kaszinókat, jelentette be Ungár Péter, a párt országos elnökségének titkára vasárnap.

Ungár szerint abszurd, hogy miközben a teljes vendéglátóipari szektor zárva van, a többnyire Fideszhez közeli üzletemberek által működtetett kaszinók nyitva tarthatnak.

Elmondta: a kaszinóban ugyanúgy tud terjedni a koronavírus, mint egy étteremben vagy egy bárban, ezért indokolatlan a nyitva tartásuk. Felidézte azt is, hogy korábban kérdéssel fordult a kormányhoz. Arra volt kíváncsi: mi az oka, hogy az éttermekkel és szállodákkal ellentétben a kaszinók nyitva tarthatnak. Azt a választ kapta, hogy azok nem vendéglátóipari egységek.

Az LMP szerint a veszélyhelyzetben mindenkinek egyenlően kell viselnie a gazdasági hátrányokat. Ezért arra kérnek mindenkit, aki szerint fontos a vírussal szembeni védekezés, hogy támogassa a törvénymódosítást – mondta az ellenzéki politikus.

(Kiemelt képünk illusztráció: Onyx Casinó, Nyíregyháza 2014. október 14-én. MTI Fotó: Balázs Attila)

 

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.