Lezárult a vizsgálat rendőrgyilkosság ügyében

Lezárták a vizsgálatot a hősi halált halt Baumann Péter főtörzsőrmester halála ügyében. 

2023. január 17., 14:10

Szerző:

A BRFK kedden 12 órától tartott sajtótájékoztatást a 29 éves korában hősi halált halt Baumann Péter főtörzsőrmester tragédiája ügyében – írja az RTL.

A kivizsgálás megállapította, hogy jogszerűen és arányosan használták a lőfegyvert és a kényszerítő eszközöket.

Gál Kristóf elmondta: munkatársaik minden szakmai kiképzéssel és valamennyi kényszerítőeszközzel rendelkeztek. Korábban a rendőrség nem tudott olyan körülményről, ami indokolta volna, hogy a férfihez nagyobb erőkkel kellene kivonulniuk.

Baumann Pétert január 26-án, délután egy órakor temetik el Mátészalkán.

(Kiemelt képünk: Gál Kristóf, a rendőrség szóvivője a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztatón 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt Baumann Péter körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán)

 

Az idei tél eddigi leghidegebb szakasza jöhet: a jövő hét elején számottevő talajfagy is kialakulhat, és a hideg a növényeket is nyugalomra inti – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön közölt agrometeorológiai elemzésében.