Mátészalkán temetik el a hősi halált halt rendőrt

A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetése január 26-án lesz a mátészalkai köztemetőben. 

2023. január 17., 13:15

Szerző:

A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartják a mátészalkai köztemetőben – írta a család a Magyar Nemzethez eljuttatott gyászjelentésében.

Baumann Péter és két társa január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi, Lecke utcai társasházhoz, amelynek egyik lakója kalapáccsal törte be szomszédja ajtaját. Az intézkedés közben a 35 éves támadó próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező három rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel.

A támadásban Baumann Péter rendőr főtörzsőrmestert szívtájékon érte a szúrás és meghalt, egy rendőr a combján, egy másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést. Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.

A támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

(KIemelt képünk: Virágok és mécsesek Baumann Péter szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr fotóinál az újbudai rendőrkapitányságnál tartott megemlékezésen 2023. január 13-án. MTI/Lakatos Péter)

 

Tegnap 19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.