Lezárták a Bükk irányába vezető utakat

Fakidőlésekre számítanak a szakemberek a Bükkben, így Miskolc irányából a rendőrök nem engednek fel járműveket egyes hegyvidéki szakaszokra.

2023. január 21., 06:17

Szerző:

A közlemény ismertetése szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság a fakidőlések veszélye miatt ideiglenes forgalomkorlátozást vezetett be Miskolc irányából a 2505-os számú úton a város határától Lillafüred felé vezető szakaszon. A rendőrök szintén lezárták a Bükkszentlászló felé vezető 2519-es számú utat Mexikóvölgynél. Heves megye irányából pedig Felsőtárkánynál zárták le a 2505-ös számú utat.
 

Az elmúlt napokban jelentős mennyiségű csapadék hullott a vármegyében, a hegyvidéki szakaszokon is, ahol olyan mértékben átázott a talaj, hogy pénteken több fakidőlés is nehezítette és veszélyeztette a közlekedést. A rendőrség felhívja a természetjárók figyelmét, hogy a fakidőlések miatt jelenleg a Bükkben fokozottan veszélyes az erdei túrázás.

(Fotó: Unsplash)

Szijjártó Péter önkéntes munkásőrszervezetnek nevezte a FARE-t, amiért a tiltott politikai szimbólumok közé sorolta Nagy-Magyarországot, és ennek eredményeképpen a Magyar Labdarúgó-szövetség nem engedélyezheti a nagy-magyarországos molinók, zászlók bevitelét a magyar válogatott mérkőzésein. A külügyminiszter szerint a szervezet döntése a történelmi ismeretek teljes hiányára vall.