Lezárások lesznek pénteken és szombaton a fővárosban

A Magyar Honvédség 2022. július 16-án altisztavatási ünnepséget tart a Hősök terén. A rendezvény miatt július 15-én pénteken, és július 16-án szombaton a délelőtti órákban forgalomkorlátozásokra és útlezárásra kell számítani.

2022. július 14., 14:33

Szerző:

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a korlátozások július 15-én pénteken 08:30 és 12:30 között, és július 16-án szombaton 07:00 és 11:00 óra között lépnek életbe, amelyek érintik a Hősök terén körbevezető úttestet, az Állatkerti körutat, a Gundel Károly út és a Hősök tere közötti szakaszt, a Kós Károly sétányt, az Olof Palme sétányt, Hősök tere és a Műcsarnok mögötti útszakaszt. A Dózsa György út forgalma zavartalan marad.
 
Az altisztavatás ideje alatt július 16-án szombaton helikopterekből és Gripen vadászgépekből álló kötelék áthúzása miatt megnövekedett hanghatásokra kell számítani. Kérjük az Andrássy út és környékén élőket, hogy a légijárművek alacsony repülése miatt reggel 09:10-09:45 óra között lehetőség szerint tartsák nyitva az épületek nyílászáróit.

Továbbá július 15-én a kora hajnali órákban a Hősök terén egy H145M típusú helikopter fog leszállni és július 16-án tervezetten 14:45-15:15 között távozni, ezért ebben az időszakban is megnövekedett hanghatásra lehet számítani.
 
A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva arra törekszik, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát.

(Kiemelt képünk: Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) katonai tiszteletadással fogadja Olekszij Reznyikov ukrán védelmi minisztert (j) a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai épülete előtt Budapesten 2021. december 21-én. Fotó: 
MTI/Balogh Zoltán)

 

19:04

A sekély és melegedő élővíz nagyon hamar oxigénhiányhoz és így katasztrófához vezethet a halállomány területén, és úgy tűnik, már a lehalászás sem százszázalékos megoldást, a baj igen nagy.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.