Lemondott Körömi Attila, a Momentum tavaly megválasztott elnökségi tagja

A politikus pedagógusi pályájára kíván fókuszálni, de továbbra is a párt tagja marad.

2021. július 1., 07:33

Szerző:

Lemondott Körömi Attila, a Momentum Mozgalom elnökségi tagja – közölte a 24.hu egy, a párt által közzétett sajtóközleményre hivatkozva. A tájékoztatás szerint Körömi Attila, aki korábban a Jobbikban, és a Fideszben is megfordult már, a Momentum elnökségében betöltött tisztsége mellett az elmúlt évben teljes állásban pedagógusként dolgozott, és a két pozícióval járó elfoglaltságokat nehezen tudta csak összeegyeztetni. 

A politikus indoklása szerint a kampány élesedésével járó terhelésnövekedés miatt, illetve az elmúlt egy év tapasztalatai alapján hozta meg a döntést. Körömi Attila lemondását az elnökség tudomásul vette, utódjáról egyelőre nem határoztak, majd megjegyezték: lemondása ellenére továbbra is a párt tagja marad. A politikus a tavaly júniusi tisztújításon került be az ellenzéki párt hétfős elnökségébe.

(Kiemelt kép: Körömi Attila Facebook)

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.