Lelki támogatásról tárgyalt Balog Zoltán és Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Balog Zoltán püspököt, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökét, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2022. június 27., 10:21

Szerző:

A református egyház nemzetstratégiájáról és a veszélyek korában nyújtott lelki támogatásról tárgyalt Balog Zoltán és Orbán Viktor. A dunamelléki református püspök bemutatta a kormányfőnek a református egyház nemzetstratégiai célkitűzéseit.

  A találkozón beszéltek arról a lelki támogatásról, amelyet az egyházi közösségek tudnak adni a magyar nemzetnek a járvány, az elhúzódó háború és a gazdasági válság idején, egy olyan korszakban, amikor értékválság jellemzi a nyugati országokat

– közölte Havasi Bertalan.

(Kiemelt kép: Budapest, 2022. június 27. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Balog Zoltán püspököt, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökét a Karmelita kolostorban 2022. június 27-én.  Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében vezet be új intézkedéseket ősztől a helyi közösségi közlekedési feladatokat ellátó, városi tulajdonú Tüke Busz Zrt. Pécsen – tájékoztatta a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-t.

Az Igazságügyi Minisztériumhoz fordult a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) a nyári táborokhoz kapcsolódó szülői panaszok miatt.