A lélegeztetőgép-bizniszben érdekelt üzleti körök ismét felbukkantak

A „lélegeztetőgép-bizniszben” érdekelt üzleti körök bukkannak fel a Soroksárra tervezett kínai vegyianyag-elosztó körül – mondta a Párbeszéd – Zöldek uniós tanácsadója vasárnap online is követhető sajtótájékoztatón.

 

2023. november 12., 12:18

Szerző:

Jávor Benedek arról beszélt, hogy a vegyianyag-elosztó tervét a kormány többször „igyekezett cáfolni”, de szeptemberben Soroksáron és a környéken jelentős területeket beruházási célra átminősítettek, ami „nem támasztja alá azt a vélelmet, hogy itt nem készül valami gyanús beruházás”.

A Párbeszéd fényt derített arra is – folytatta az ellenzéki politikus –, hogy a tervezett vegyianyag-elosztó körül az az üzleti kör bukkan fel, amelyik korábban „a lélegeztetőgép-üzletek egy részét is kézben tartotta”, és „ezek az üzleti körök valahogy itt ezen a területen találkoznak”.

Jávor Benedek egy újságcikkre hivatkozva azt mondta, „semmi okunk nincs megnyugodni, úgy néz ki, hogy a kormányzati cáfolatok ellenére valami készül itt, jelentős beruházási területeket alakítottak ki, jelentős kínai kapcsolatokkal rendelkező cégek bukkannak fel a beruházásnál”. A környék környezeti biztonságát, az itt élők egészségét és a természeti értékeket is veszélyeztető tevékenység alakul Soroksáron - tette hozzá.

Jelezte: pártja nyomon fogja kísérni a beruházás alakulását, mert meg akarják akadályozni, hogy „kínai érdekeket kiszolgálva tönkretegyék Soroksár, Gyál és Dunakeszi környezetét”.

(Kiemelt kép: Jávor Benedek. Forrás: parbeszedmagyarorszagert.hu)

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat. A MÁV-csoport adatai szerint vasúti átjárókban idén eddig 16 baleset történt, öttel több, mint a tavalyi év hasonló időszakában, ezek közül egy halállal végződött, három súlyos sérülésekkel járt.