A szakszervezet szerint lehetetlen végrehajtani a 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést

A szakszervezet szerint több hivatal energetikailag korszerűtlen, szerintük lehetetetlen végrehajtani a gázfogyasztás-csökkentést.

2022. szeptember 13., 21:47

Szerző:

Lehetetlen minden állami intézményben és cégnél egynegyedével csökkenteni a gázfogyasztást – ezt mondta az ATV-nek a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint sok helyen energetikai korszerűsítésre lenne szükség vagy az otthoni munkavégzés elrendelésére.

Várják a javaslatokat

A Technológiai és Ipari Minisztérium a csatorna megkeresésére azt írta: a kormány a miniszterektől most várja a javaslatokat arra, hogy a fűtési hőmérséklet csökkentése mellett, mivel tudnák még visszafogni a gázfogyasztást.

A híradó által megkérdezett szakértő szerint nehezen fog összejönni ilyen mértékű spórolás a hivatalokban, ehhez korszerűsíteni kellene, de akár szükség lenne a home office elrendelésére is.

A szakszervezet szerint már megkezdődtek az egyeztetések, de már most látják, hogy irreális az elvárás: több hivatal energetikailag korszerűtlen, egy esetleges home office elrendelésénél pedig a munkáltatónak rezsihozzájárulást kellene fizetnie dolgozójának, amit nem akarnak.

(Kiemelt kép: Ügyintézés az új kormányablakban a Keleti pályaudvaron a megnyitó napján, 2018. június 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

2022. október 7., 21:31

A korábbi kerek évfordulókhoz képest szerényebb külsőségek közepette volt kénytelen ünnepelni a 70. születésnapját az orosz elnök. A Blikk úgy tudja, hogy – a korábbi évekkel ellentétben – Orbán Viktor és a hivatalban lévő köztársasági elnök sem köszöntötte fel az orosz elnököt.

2022. október 7., 19:41

Helyi népszavazást kezdeményez az LMP a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról, mivel attól tart, hogy annak jelentős vízfelhasználása felgyorsítja a város kiszáradását – jelentette be Murguly Mátyás, a párt helyi politikusa pénteken sajtótájékoztatón.

2022. október 7., 16:44

Október 18-án 11 órakor kísérik utolsó útjára Szakcsi Lakatos Bélát, a magyar dzsessz kiemelkedő alakját. Az október 2-án 80. életévében elhunyt Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművésztől, a nemzet művészétől a Fiumei úti sírkert 41-es művészparcellájában vesznek végső búcsút.