A szakszervezet szerint lehetetlen végrehajtani a 25 százalékos gázfogyasztás-csökkentést

A szakszervezet szerint több hivatal energetikailag korszerűtlen, szerintük lehetetetlen végrehajtani a gázfogyasztás-csökkentést.

2022. szeptember 13., 21:47

Szerző:

Lehetetlen minden állami intézményben és cégnél egynegyedével csökkenteni a gázfogyasztást – ezt mondta az ATV-nek a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezetének elnöke. Boros Péterné szerint sok helyen energetikai korszerűsítésre lenne szükség vagy az otthoni munkavégzés elrendelésére.

Várják a javaslatokat

A Technológiai és Ipari Minisztérium a csatorna megkeresésére azt írta: a kormány a miniszterektől most várja a javaslatokat arra, hogy a fűtési hőmérséklet csökkentése mellett, mivel tudnák még visszafogni a gázfogyasztást.

A híradó által megkérdezett szakértő szerint nehezen fog összejönni ilyen mértékű spórolás a hivatalokban, ehhez korszerűsíteni kellene, de akár szükség lenne a home office elrendelésére is.

A szakszervezet szerint már megkezdődtek az egyeztetések, de már most látják, hogy irreális az elvárás: több hivatal energetikailag korszerűtlen, egy esetleges home office elrendelésénél pedig a munkáltatónak rezsihozzájárulást kellene fizetnie dolgozójának, amit nem akarnak.

(Kiemelt kép: Ügyintézés az új kormányablakban a Keleti pályaudvaron a megnyitó napján, 2018. június 13-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.