Lebunkózta Lázár Jánost a Momentum politikusa

Fekete-Győr András a posztjában azt írja: érdemes lenne Lázár Jánosnak befejeznie, hogy úgy beszél az alárendeltjeivel, mintha a seggéből rántotta volna elő őket.

2023. augusztus 31., 19:46

Szerző:

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a közösségi médiában reagált Lázár János kijelentésére, aki azt mondta a MÁV vezetésének: A MÁV vezetői ne okoskodjanak és ne mellébeszéljenek, hanem csinálják azt, amire utasítottam őket, garantálják az emberek biztonságát, azonnal kezdjék meg a vasúti pálya újjáépítését”. A Momentum politikusa Facebook bejegyzésében kiemeli, hogy a MÁV a ~7000 kilométeres vasúti pályahálózat karbantartására és a felújítására évi 42 milliárd forintot kap, Lázár most pedig egy 32,5 milliárdos felújításra utasította őket. „A vasút vezetése hosszan levelezett Lázár Jánossal, hogy az szerezzen forrást Varga Mihálytól, ehelyett kapták a leteremtést” – teszi hozzá Fekete-Győr. 

„Abból az állami költségvetésből nem sikerül az állami vasútra eleget költeni, amiben mindig akadnak százmilliárdok propagandára, nagyzoló ünnepségekre, és aminek a lecsorgó korrupciós veszteségei egy 27 milliárdos luxusjachtra ültetik Orbán Viktor gyerekkori cimboráját” – írja posztjában az országgyűlési képviselő. Bejegyzését azzal zárja, hogy „érdemes lenne Lázár Jánosnak befejeznie, hogy úgy beszél az alárendeltjeivel, mintha a seggéből rántotta volna elő őket. Egyelőre nem látszik az a kormányzati teljesítmény sem részéről, ami ezt a gőgöt indokolná. És hát elég bunkó dolog is”.

(Kiemelt képünkön: Fekete-Győr András. Fotó: 168.hu | Dimény András)

15:04

A MÁV fiatalnak nevezhető Siemens Desiro motorvonatainak 38 százaléka nem közlekedik a karbantartás elmaradása miatt. A MÁV szerint kereskedelmi zavarok vannak a háttérben, Vitézy Dávid szerint viszont Lázár János jóvoltából összeomlott a karbantartás is.