Lázár János fizetési felszólítást kapott a főpolgármestertől

Karácsony Gergely nyílt levélben közli az építési és közlekedési miniszterrel, hogy vegye figyelembe a budapestiek döntését és legyen autómentes a Lánchíd. Egyúttal jelezte, hogy arra a 6 milliárd forintra is igényt tart Budapest, amit megígért neki a kormány.

2023. augusztus 16., 15:59

Szerző:

Karácsony Gergely már nem először ír levelet a témában, június végén Orbán Viktornak üzente meg, hogy amennyiben nem teljesíti az ígéretét, fizetési felszólítást küld Lázár Jánosnak. Ez most megtörtént.

A főpolgármester Facebook-oldalán posztolta az írást, amelyet hivatalos úton is eljuttatott a miniszternek. A budapestiek akaratát a Budapesti Lakógyűlés szavazataira alapozza, a résztvevők 80 százaléka voksolt arra, hogy maradjon meg az új forgalmi rend – idézi a hvg.hu.

Karácsony arra is kéri Lázárt, hogy tegyen eleget a kormányzati ígéretnek – ezzel a budapestiek ugyancsak egyetértettek a szavazás keretein belül – miszerint 6 milliárd forinttal hozzájárul a Lánchíd felújításához a kormány.

A főpolgármester a közösségi oldalán azt írta: „bízom benne, hogy ezáltal lezárul egy méltatlan vita a Lánchídra megállapodott kormányzati hozzájárulás kapcsán, és közösen lehetünk büszkék arra, hogy a 150 éves Budapest és egyben Magyarország történelmi szimbóluma megújult”.

 

(Kiemelt kép: Karácsony Gergely főpolgármester a felújított Lánchídon. Forrás: Facebook / Karácsony Gergely)