Megtartja az önkormányzati képviselői mandátumát az MSZP kábítószerbotrányba keveredett politikusa

2019. október 26., 13:48

Szerző:

A pártjából kilép, de a mandátumától nem válik meg Lackner Csaba, az MSZP kispesti önkormányzati képviselője – írja a hvg.hu a politikus ügyvédjének a közlése nyomán. Lackner Csaba azt állítja, mandátuma megtartásával tiszteletben tartja a választók akaratát.

Lackner Csaba
Fotó: Facebook

Tóth Bertalan pártelnök pénteken jelentette be, hogy kezdeményezi a a kábítószerbotrányba keveredett politikus kizárását az MSZP-ből. Lackner Csabáról az október 13-i önkormányzati választást felvezető kampányban szivárgott ki egy videó, amelyben kólának nevezi egy fehér porral teli zacskó tartalmát, és miközben a port csíkokba rendezi, korrupt üzelmekről beszél. – Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresel meg százmillió forintot, akkor hülye vagy – hangzik az egyik megjegyzése, de tesz egy megjegyzést arról is, hogy Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester és a kerületi vagyonkezelő vezetője, Kránitz Krisztián is trükkel juthatott rejtett vagyonhoz. 

Az ügyben Lackner Csaba és Gajda Péter is feljelentést tett, de a Transparency International is az igazságszolgáltatáshoz fordult, mert ha igaz, ami elhangzik, az több bűncselekmény gyanúját veti fel, ahogy az is, ha manipulált felvételről van szó.

 

 

 

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.