Óvónőre, gyerekekre támadt az elszabadult kutya, többeket megsebesített

Egy kisfiú és két felnőtt kórházba került. A hatósági állatorvos megállapította, hogy az állat nem veszett, és karantént írt elő, az állatot alaposan elzárták.

2023. május 24., 20:24

Szerző:

Rosszul volt bezárva a kapu, ezért tudott kiszökni az utcára a kutya, ami néhány száz méterre a háztól előbb egy nőt harapott combon az utcán, majd egy iskolásnak ment neki, aztán a játszótéren megharapta az óvónőt, és véresre karmolt egy kisfiút.

A várgesztesi polgármester úgy nyilatkozott az RTL Híradónak, hogy az állat csak pár percre szabadult el, mégis többekre rátámadt. „Az első személy, akivel találkozott az az óvónő volt, akit felborított és megharapott” – mondta el Rising Károlyné.

„Több szülővel is beszéltünk, azt mondják féltik a gyerekeket” - közölte Pilman Katalin óvodavezető.

Egy szülő megfogalmazta mindannyiuk aggodalmát: „eddig az utcán játszottak, bicikliztek, de most nem merjük kiengedni őket. Azt szeretnénk, ha minél hamarabb elkerülne innen a kutya, hogy újra ugyanaz a biztonságos falu lehessünk, mint eddig” idézte az RTL Híradó riportját a szeretlekmagyarorszag.hu.

„A kutyát és a gazdáit ma nem találtuk itthon. Úgy tudjuk, hogy a hatósági állatorvos ajánlására egy kutyatrénerhez vitték az állatot, aki a viselkedését nézi meg” – tette hozzá a polgármester és hozzátette, hogy a kutya gazdája együttműködő, akivel végigbeszélté a történtek tanulságát:.

„Aggódik az érintettekért, és mindent megígér, de amiket megígért, telefonált is, hogy megcsinálta. Én bízom benne, hogy belátja azt, hogy sokkal nagyobb felelősséggel kell lenni. Nem volt eddig ilyen a kutyával, de hát ez most így történt” – foglalta össze az esetet Rising Károlyné polgármester.

(Kiemelt kép: illusztráció – 168.hu archív)