Kunetz Zsombor szerint az új üzemanyagár-rendelet a betegeket is rosszul érinti

A szakorvos szerint az új üzemanyagár-rendelet még nehezebb helyzetbe hozta a háziorvosokat, magánmentőket és ezáltal azokat az időseket és betegeket, akik nem tudnak eljutni háziorvoshoz.

2022. július 30., 16:27

Szerző:

Kunetz szerint a szombati rendelettel „Most lőtték lábon, szúrták tüdőn, fojtották ólomba azt a már alig-alig működő rendszert, amely a betegek lakásán nyújtott volna bármiféle ellátást is, beleértve ebbe az otthonápolásra szoruló betegeket, azokat az időseket, és betegeket, akik nem tudnak eljutni a háziorvoshoz.”

A szakorvos felsorolta, hogy az új katatörvény miatt az otthonápolást végző szakdollgozókat herélték ki, a rezsicsökketés-csökkentés a háziorvosokat, és a fogorvosokat állítja falhoz, mivel sokan önmaguk fizetik a rendelők kiadásait.

A mostani rendelet miatt pedig a háziorvosok kénytelenek lesznek megszűrni, hogy melyik beteghez menjenek ki, ugyanis legtöbbjük céges autóval tette ezt eddig.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Vajda János)

 

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.