Kukkolók videózzák a diáklányokat a Műegyetem vécéiben

2018. április 17., 15:53

Szerző:

Néhány nappal ezelőtt bukkant fel tumblr-en egy A4-es lapra nyomtatott figyelmeztető szöveg befotózott változata. Az eredeti A4-es lap a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „E” épületének egyik vécéjéből való, és az épületben nem csupán egy mosdó ablakára ragasztották ki az üzenetet – írja a Zoom.

A figyelmeztető szöveg arról tájékoztatja a mosdók látogatóit, hogy rendeltetésszerű használat közben veszélynek lehetnek kitéve, ugyanis olyan kukkolók fedezték fel maguknak az inkriminált helyiségeket, akik fotókat, videókat készítenek a dolgukat végző egyetemista lányokról, ezért a szöveg fogalmazói fokozott óvatosságra intenek mindenkit.

Nincs nehéz dolga a kukkolónak: bemegy a mosdóban egymás mellett álló vécéfülkék egyikébe, és türelmesen vár, amíg meg nem érkezik egy áldozat.

A fülkék válaszfalai nem érnek fel a mosdó plafonjáig, és nem zárja le őket tető sem,

így az elkövető a válaszfalak felett könnyen tud fel tudja venni egy telefonnal, hogy mi  történik a két szomszédos fülkében.

Az A4-es lap szövege úgy fogalmaz, hogy „az elmúlt napokban ismét elszaporodtak az ilyen esetek”, tehát a kukkolók nem most fedezték fel maguknak a BME mosdóját. a Bors írt ma egy cikket, amiben egy BME-n végzett egykori hallgató több ilyen esetet is elmesél – és nem is csak a sajátját – még évekkel ezelőttről, ugyanebből az épületből.

„Óra közben kimentem a mosdóba. Ahogy magamra csuktam a fülke ajtaját, hallottam, hogy a szomszédba is érkezik valaki, de feltűnt, hogy nem csinál semmit. Amikor kimentem a mosdóból, láttam egy férfit, de nem foglalkoztam vele” – mondta a lapnak az egykori diáklány. Akkor esett le neki, hogy mi zajlott körülötte, amikor visszaért a tanterembe, és az egyik csoporttársának beszámolt a mosdóban történt gyanús eseményekről.

Az egykori diáklányok jelentették az eseteket az egyetem biztonsági őreinek, de mivel a mosdók közelében sosem voltak (és természetesen ma sincsenek) kamerák, így szinte lehetetlen volt megtalálni a tettest. De a rendőrségre is hiába mentek: a nyomozók nem tudták megállapítani az elkövető személyét, ezért a nyomozást lezárták.

 

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.