Krónikus gyógyszerhiány: a hatóság szerint aki nem akar márciusig várni, vegye meg külföldről

2017. december 16., 19:44

Szerző:

Hónapok óta nem kapható az egyik legfontosabb gyermekepilepszia elleni gyógyszer, amelyet a szakorvosok szerint sokszor nem is lehet helyettesíteni – derült ki az RTL Híradójából. A csatorna által megkérdezett gyermekneurológus, a Bethesda Gyermekkórház szakorvosa szerint a készítményt nem lehet mással helyettesíteni, csak másik hatóanyagú gyógyszert tudnak felírni az orvosok, aminek viszont erősebb mellékhatásai lehetnek.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet közölte, a készlethiány március végéig tart, akinek sürgős, addig külföldről szerezheti be. Viszont ott többször annyiért árulják, mint hazánkban.

Az epilepszia minden századik gyermeket érinti Magyarországon, többségük kamaszkorára kinövi a betegséget.

Az Országos Gyógyszerészeti Intézet mindennek ellenére azt közölte, a készlethiány március végéig tart, akinek sürgős, addig külföldről szerezheti be. Viszont ott többször annyiért árulják, mint hazánkban.

Az epilepszia minden századik gyermeket érinti Magyarországon, többségük kamaszkorára kinövi a betegséget.

18:35

A BRFK részletes választ küldött szerkesztőségünknek azzal kapcsolatban, mi is pontosan a sorsa a Szabó Bálint szegedi ügyvéd által belengetett budapesti gazdatüntetésnek. A rendőrség információi szerint a kért útvonalra már korábban bejelentett rendezvények miatt augusztus 20-ára nem kaptak területfoglalási engedélyt, de a tüntetést megtarthatják, csak éppen a belvárosba nem mehetnek be.

16:01

Kedd éjfélig hőségriadót hirdettek a tikkasztó hőmérséklet miatt. A forróság a házi kedvenceink szerveztét is megviseli. Önfeledt futkározás közben is megtörténhet a baj, de egy közös utazás során is túlhevülhetnek az állatok. Minden esetben a gazdik felelőssége a hőguta elkerülése.