Előzött, járdaszigetre hajtott, táblát döntött, padon át robogott és telefonfülkét sodort el egy tahitótfalui sofőr

2020. július 28., 11:32

Szerző:

Előzött, járdaszigetre hajtott, táblát döntött, padon át robogott, telefonfülkét sodort, végül oldalára borulva állt meg régi nagykorú kocsijával az a 24 éves tahitótfalui férfi, akit a rendőrök kettős vérvételre előállítottak – írja a police.hu.

A rendőrségre 2020. július 25-én este érkezett bejelentés közlekedési balesetről.

A rendőrök kiterjedt helyszínnel találták szembe magukat,

az oldalára borulva megrekedt BMW valósággal ledózerolta a környéket.

Fotó: police.hu

Kiderült, hogy a sofőr Tahitótfalu felől Budapest irányába haladva Leányfalun előzte az előtte haladó kocsit, amikor elvesztette uralmát járműve felett, és járdaszigetre hajtott. Kidöntött egy jelzőtáblát, ami egy másik kocsinak csapódott, elsodort egy telefonfülkét, majd egy padon és egy hirdetőtáblán átgázolva, egy fát kidöntve, oldalára borulva rekedt meg egy kerítésnél.

Fotó: police.hu

 

A balesetet könyökzúzódással és felületi hámsérülésekkel megúszó sofőrt a kocsijából kikászálódva, a romok között ülve találták a rendőrök. Zavartságára is magyarázatot adott az alkoholszonda, valamint a kábítószergyorsteszt, mindkettő – utóbbi THC-ra és amfetaminra – pozitív eredményt hozott, ezért mintavételre előállították.

A Szentendrei Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban, valamint járművezetés bódult állapotban vétségének gyanúja miatt indított eljárást.