Kövér László szerint a Szent István-i hagyatékunk támadás alatt áll

A rendszerváltás óta romboló jeleket lát. 

2021. augusztus 8., 14:59

Szerző:

A rendszerváltozás óta nem tapasztalt módon, támadás alatt áll a Szent István-i hagyaték Kövér László szerint. A házelnök a Székelyudvarhely közelében fekvő Székelyszentkirályon beszélt erről vasárnap, Szent Király Szövetségének találkozóján. Szerinte: komoly veszélyben van a keresztény kultúra, a nemzeti önazonosság és az állami szuverenitás – közölte az MTI.

Kövér László úgy vélte: a 21. században immár az alávetésre és kifosztásra kiszemelt embereknek elsődlegesen nem az országát, hanem a tudatát akarják megszállni, a lelkét akarják rabul ejteni. Az új harcmodor lényege, hogy az embert elidegenítik természetes közösségétől, államától, nemzetétől, szülőföldjétől, hitétől, hagyományaitól, végső soron kiforgatják önazonosságából. Sőt a végén a szó szoros értelemben önmagából is. Még annak a bizonyosságát is elveszik tőle, hogy fiú-e vagy lány.

(Kiemelt kép: Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 13-án. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.