Kovács Zoltán: A CEU nem ment el Magyarországról

2019. január 4., 19:08

Szerző:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára szerint Manfred Weber, Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője európai bizottsági elnökjelöltje téved, a CEU nem ment el Magyarországról. A politikus ezt arra reagálva írta pénteken a Twitteren, hogy Manfred Weber az egyetem ügyével kapcsolatban azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök hozott néhány olyan döntést, amelyet nem tud elfogadni, amelyet az EPP-frakcióban nem tudnak elfogadni. Kovács Zoltán üzenetében az áll: a CEU nem ment el Magyarországról és a továbbiakban is Budapesten fog működni.

Hozzátette, a EPP csúcsjelöltjének inkább amiatt kellene aggódnia, hogy a baloldali pártok összeszövetkeztek a „xenofób és antiszemita” Jobbikkal.

A CEU-nak az amerikai akkreditációjú képzéseit Budapestről Bécsbe kellett költöztetnie, mert az Orbán-kormány nem volt hajlandó  azt a kétoldalú megállapodást, amely lehetővé tette volna, hogy az egyetem továbbra is a magyar fővárosban működjön. A magyaqr akkreditációjú képzések – összes képzés körülbelül egyötöde – Budapesten marad.

17:40

A szakember szerint továbbra is figyelni kell a maszkhasználatra, a távolságtartásra, mert bár jók az oltási adatok, de sokkal több embert kell még beoltani, hiszen a nyájimmunitásról csak 80-90 százalékos átoltottság után lehet beszélni.