Kovács Gábor: Egyértelműen kurzusfilm az Elk*rtuk

Lehetetlen Magyarországon politikai szándék és támogatás nélkül leforgatni egy nagy költségvetésű filmet - mondta az Üvegtigris producere, Kovács Gábor.

2021. június 11., 07:40

Szerző:

A producer az Indexnek nyilatkozva arról beszélt, hogy Magyarországon a Nemzeti Filmintézet az egyetlen állami pénzforrás, ahol pályázni lehet filmekre. „Mindenki tudja a filmszakmában, hogy ha Rákay Philip, Bayer Zsolt, Eperjes Károly, pályázik, az várhatóan sikeres lesz. Vannak preferált producerek, mint Lajos Tamás, Kálomista Gábor, akik szinte minden döntési folyamatnál ott vannak, nyertesként…”

Kovács Gábor azt is kifejtette, nagyon sajnálja, hogy hiába pályáznak olyan elismert filmesek, mint Pálfi György vagy Török Ferenc. Arról is szó esett, hogy Kálomista Gábor saját finanszírozással forgatta az őszödi beszédről készülő krimijét. Kovács Gábor szerint „a rendszerváltás óta ez az első olyan film, ami egyértelműen politikai szándékkal készül.”

A tekintélyes producer azt is kifejtette az interjúban, szerinte nem igaz, hogy Kálomista Gábor magántámogatók segítségével finanszírozza az ElXrtuk filmét.

„Amit a Kálomista mond a magántámogatóktól, az egyszerűen nem igaz. Illetve úgy igaz, hogy magánemberektől kapja a pénzt. Az más kérdés, hogy a magánembereknek honnan vagy miből van erre pénzük. A tao valóban érinti őt is, de a többit bizonyos forrásokból, politikai okokból szedik össze” – jelentette ki Kovács Gábor.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.