06:50 - 09:00

MOST: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Kovács Gábor: Egyértelműen kurzusfilm az Elk*rtuk

Lehetetlen Magyarországon politikai szándék és támogatás nélkül leforgatni egy nagy költségvetésű filmet - mondta az Üvegtigris producere, Kovács Gábor.

2021. június 11., 07:40

Szerző:

A producer az Indexnek nyilatkozva arról beszélt, hogy Magyarországon a Nemzeti Filmintézet az egyetlen állami pénzforrás, ahol pályázni lehet filmekre. „Mindenki tudja a filmszakmában, hogy ha Rákay Philip, Bayer Zsolt, Eperjes Károly, pályázik, az várhatóan sikeres lesz. Vannak preferált producerek, mint Lajos Tamás, Kálomista Gábor, akik szinte minden döntési folyamatnál ott vannak, nyertesként…”

Kovács Gábor azt is kifejtette, nagyon sajnálja, hogy hiába pályáznak olyan elismert filmesek, mint Pálfi György vagy Török Ferenc. Arról is szó esett, hogy Kálomista Gábor saját finanszírozással forgatta az őszödi beszédről készülő krimijét. Kovács Gábor szerint „a rendszerváltás óta ez az első olyan film, ami egyértelműen politikai szándékkal készül.”

A tekintélyes producer azt is kifejtette az interjúban, szerinte nem igaz, hogy Kálomista Gábor magántámogatók segítségével finanszírozza az ElXrtuk filmét.

„Amit a Kálomista mond a magántámogatóktól, az egyszerűen nem igaz. Illetve úgy igaz, hogy magánemberektől kapja a pénzt. Az más kérdés, hogy a magánembereknek honnan vagy miből van erre pénzük. A tao valóban érinti őt is, de a többit bizonyos forrásokból, politikai okokból szedik össze” – jelentette ki Kovács Gábor.

(Kiemelt kép: 168.hu | Merész Márton)