„Politikai hisztériakeltés”: levették a napirendről a kórházi fertőzésekkel kapcsolatos tájékoztatót

A Demokratikus Koalíció (DK) hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a kórházi fertőzések ügyében – jelentette be a parlament népjóléti bizottságának DK-s elnöke keddi, online sajtótájékoztatóján.

2023. október 31., 16:46

Szerző:

Kormánypárti képviselők javaslatára lekerült az Országgyűlés napirendjéről a Belügyminisztérium tervezett tájékoztatása a „kórházak tisztaságáról és higiéniás állapotáról”, pedig első napirendi pontként hallgatták volna meg a beszámolót. Varga szerint ezt azzal indokolták, hogy „politikai hisztériakeltés” folyik az ügyben – írja a HVG.

Varga Zoltán úgy fogalmazott, hogy az állami kórházakban „tomboló higiéniai válságért” és a kórházi fertőzésekben elhunyt betegek haláláért „egyértelműen és kizárólag” a kormány a felelős. Az ellenzéki politikus, hozzátette, a „súlyos kormányzati megszorítások miatt” az állami kórházak már az alapvető tisztasági intézkedésekre sem kapnak elég pénzt.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a népjóléti bizottság keddre összehívott rendkívüli ülésén sem Pintér Sándor belügyminiszter, sem a fideszes képviselők nem vettek részt. A témáról a bizottság már másodszorra nem tudott tárgyalni – teszi hozzá a portál.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: OLIVER BERG / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Tegnap 16:01

A mediterrán térségtől Közép-Európán át Finnországig anticiklon alakítja az időjárást, így alapvetően napos, száraz idő a jellemző.

Tegnap 08:47

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.