Beugurult a fideszes polgármester, mert önkéntesek kifestették a kőszegi egészségház falait

Nem volt elragadtatva a látványtól.

2021. augusztus 11., 21:25

Szerző:

Éjjel-nappallá téve, egész hétvégén dolgoztak az Összefogás Kőszegért Egyesület önkéntesei, hogy a Kőszegi Egészségház falai vidámabb színeket kapjanak, de az ötlet nem tetszett a helyi fideszes polgármesternek, Básthy Bélának, aki vasárnapi Facebook-posztjában kifogásolta, hogy engedély nélkül festették színesre az egyébként hófehér falakat. A kőszegi polgármester öröm helyett begurult, és belső vizsgálatot rendelt el.

„Az Ostrom hétvége leple alatt egy lelkes csapat kifestette a gyermekorvosi rendelő termeit, szobáit, hogy hétfő reggel már egy mesés környezetbe léphessenek be a gyerkőcök és szüleik a doktornéni házába” – írta vasárnapi Facebook-posztjában az egyesület, hozzátéve: éjt nappallá festettek, és minden nap hajnalba nyúlóan alkottak, hogy végezzenek időben. Leírták azt is, hogy állatokat és kontinenseket ábrázoló fali alkotások megfestésében a gyermekek is részt vettek.

A polgármester az önkéntesek Facebook-posztjából értesült a történtekről, és kedden, az önkéntesekhez hasonlóan a közösségi médiában egy közleménnyel reagált. Ebben leírta, az egészségház vezetői és az önkormányzat beleegyezése nélkül kezdett bele az ŐKE a festésbe, ezért a feljelentést is megfontolta ellenük. A szankcionálástól azonban eltekint a fideszes polgármester, mert „a következmények az érintettekre nézve akár súlyosak is lehetnek”. Helyette azonban belső vizsgálatot rendelt el a polgármester az intézményen belüli mulasztás feltárására. 

(Kiemelt kép: Összefogás Kőszegért Egyesület Facebook-oldala)

 

 

 

Folytatódik a változékony, napos-gomolyfelhős idő a jövő héten; elsősorban a hét elején kell záporra, zivatarra, felhőszakadásra számítani, a hőmérséklet csúcsértéke 25 Celsius-fok körül lesz - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.