Kósa Lajos leülne beszélgetni Karsai Dániellel

Kósa Lajos vállalta, hogy beszélget Karsai Dániellel az eutanáziáról.

2023. december 1., 20:20

Szerző:

Csütörtökön Karsai Dániel a Momentum meghívására  részt vett a parlament ülésén, melyen az eutanáziáról vitáztak. Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy jöjjenek el a parlamenti vörös társalgóba és beszéljenek az eutanáziáért küzdő alkotmányjogásszal.

Karsai a Facebook-oldalán azt írta, az országgyűlés épületében maradt a felszólalások után, „abban bízva, hogy kormánypárti képviselőkkel is szót válthat”. „Erre egyelőre nem nagy hajlandóság mutatkozott. Egy kivétel volt, Kósa Lajos képviselő úr. Ő is nagyon sietett, de azt vállalta, hogy a későbbiekben leül velem beszélgetni a kérdésről.”

Karsai közzétette azt a levelet is, amit Kósa Lajosnak írt. Úgy fogalmazott, az időpont tekintetében maximálisan igazodik Kósához, mindössze annyit kér, hogy budapesti akadálymentesített helyszínen kerüljön sor a beszélgetésre, továbbá, hogy nyilvános legyen.

„Biztosíthatom, hogy célom ezúttal is értelmes párbeszéd lefolytatása és még véletlenül sem sárdobálás” – ígérte az alkotmányjogász.

(Kiemelt képünk forrása: Karsai Dániel nyilvános blogja a Facebookon.)