Hat újabb fertőzöttet találtak, két beteg elhunyt, már csak öten vannak lélegeztetőgépen

2020. július 11., 08:27

Szerző:

Hat újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, derül ki a koronavirus.gov.hu oldalról.

Elhunyt két idős beteg – egy 73 és egy 4 éves férfi –, 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 660 fő.

Az aktív fertőzöttek 38 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban,

közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen.

A magyarországi járványügyi adatok továbbra is kedvezőek. A sikeres védekezésnek köszönhetően eddig el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. A járvány azonban nem ért véget, a környező országokban a megbetegedések számának növekedése  tapasztalható, ezért fennáll a behurcolás veszélye. A kormány, az operatív törzs, és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha kell, meghozza a szükséges intézkedéseket.

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.