Hat újabb fertőzöttet találtak, meghalt egy idős beteg, lélegeztetőgépen kilencen vannak

2020. július 3., 09:42

Szerző:

Hat újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4172 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt egy idős, krónikus beteg, egy 72 éves nő, így 588 az elhunytak száma, 2752-en meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 832 fő.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 47 százaléka budapesti. 150 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen – írta pénteken a koronavírusról tájékoztató hivatalos honlap.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora egy hétfői sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a második hullám leginkább novemberre várható, ezért szeptemberre-októberre ismét szerveznek majd újabb tesztsorozatot. Csütörtökön, a Kossuth rádió műsorában ugyanakkor úgy vélekedett, már nyáron is lehet újabb járványt okozni külföldről behurcolt vírussal.

 

 

Tegnap 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.