Koronavírus: majdnem kétezer új fertőzött, az áldozatok száma átlépte a tizenegyezret

Majdnem kétezer új fertőzöttet találtak.

2021. január 14., 09:13

Szerző:

1926 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 347 636 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 118 beteg, így az elhunytak száma 11 066 főre emelkedett - derül ki a kormányzati tájékoztatási honlapról. Egy nappal korábban még 1358 újabb embernél mutatták ki a koronavírus-fertőzést.

A gyógyultak száma 220 304 fő, az aktív fertőzöttek száma 116 266 főre csökkent. 4689 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 344-en vannak lélegeztetőgépen. 

Szerda estig összesen már 96 101 fő kapott oltást,

többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók.

Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek – a Pfizer és a Moderna vakcinái –, amelyek összesen közel  51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. Továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak. 

A vakcinákat 25 kórházi oltópontra szállítják ki: több budapesti kórház mellett Győrbe, Kecskemétre, Szolnokra, Tatabányára, Kaposvárra, Pécsre, Miskolcra, Szegedre, Székesfehérvárra, Debrecenbe, Balassagyarmatra, Szombathelyre, Veszprémbe, Nyíregyházára, Egerbe, Békéscsabára, Szekszárdra és Zalaegerszegre.

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.