Kórháztűz: kiderült, hogy gyulladt ki a Szent Imre kórház

Egy beteg okozta a tüzet. 

2022. január 23., 18:17

Szerző:

A Szent Imre kórházban vasárnap reggel tűz ütött ki, ami egy beteg halálát okozta. Az előzetes vizsgálatok szerint a sürgősségi osztály detoxikáló helyiségében elhelyezett dohányzó beteg okozhatta a tüzet – derül ki az ATV cikkéből. 

A Szent Imre kórház elmondta, hogy egy dohányzó beteg gyújthatta fel a kórház épületét. Mint írták, a tüzet sikerült eloltani, azonban a helyiség kiégett és a keletkezett füst miatt az egész épületet át kellett szellőztetni. Erre az időre az érintett épületben ápolt fekvőbetegeket a kórház másik szárnyában helyezték el, a sürgősségi osztályon lévő 4 beteget más egészségügyi intézményekbe szállították át ellátásra a mentők.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a tűz mintegy 50 négyzetméteren égett a földszinti helyiségben. A lángok és a hőterhelés azonban mintegy 100 négyzetméteren rongálták meg az épületet.

(Kiemelt kép: Tűzeset a Szent Imre kórházban. Fotó: Kásler Miklós hivatalos Facebook-oldala)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.