06:50 - 09:00

Most: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Az aranyérmes Kopasz Bálint lengetheti majd a magyar zászlót

Őt érte a megtiszteltetés, hogy az olimpia záróünnepségén vigye a magyar csapat zászlaját.

2021. augusztus 6., 09:00

Szerző:

A kajak egyesek 1000 méteres versenyének olimpiai bajnoka, Kopasz Bálint viszi a magyar zászlót a tokiói olimpia vasárnapi záróünnepségén, derül ki a Magyar Olimpiai Bizottság közleményéből. A sportoló kedd hajnalban lett első a számában, megszerezve ezzel az ország harmadik aranyérmét.

„A világjárvány ellenére lenyűgözött a tokiói olimpia, és nemcsak azért, mert nekem itt sikerült valóra váltanom az álmom. A japán szervezők, önkéntesek minden nehézség ellenére kiváló házigazdák voltak, akiknek a segítőkészsége lenyűgözött. Előttük és minden magyar szurkoló előtt tisztelegve búcsúzunk a záróünnepségen, így külön megtiszteltetés, hogy én vihetem a csapat zászlaját” – nyilatkozta a felkérésről Kopasz Bálint. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a sportoló elképesztő győzelmet aratott K-1 1000 méteren kedd hajnalban, amikor hihetetlen előnnyel, legyőzhetetlen tempóban szerezte meg az olimpiai bajnoki címet és Magyarország harmadik aranyérmét. Ezt követően a Nádas Bence, Kopasz Bálint duó hatalmas csatában a negyedik helyen végzett a kajak kettesek 1000 méteres versenyében a tokiói olimpián. A XXXII. nyári olimpia záróünnepségére vasárnap magyar idő szerint 13 órától kerül sor.

(Kiemelt kép: Kopasz Bálint örül a férfi kajak egyesek 1000 méteres versenyének döntője végén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)