Az egyik elbocsátott tanár arra büszke, hogy így legalább tükörbe tud nézni

Nem érdekli sem Maruzsa Zoltán, sem pedig Pintér Sándor – írta Facebook posztjában a VI. kerületi Kölcseyből eltanácsolt, 52 éves Palya Tamás.

2022. október 1., 11:13

Szerző:

„Erkölcsi hulla” a szemében az a tankerületi vezetés, ami őt 52 évesen a polgári engedetlenség szervezése miatt elbocsátotta a fővárosi Kölcsey Ferenc Gimnáziumból. Így fogalmaz szombati Facebook-bejegyzésében Palya Tamás, aki azt is közölte, éppen az 52. születésnapja előtt sikerült elbocsátaniuk őt, miután 29 éven kereszült volt tanár.

Palya, akit négy társával együtt rúgtak ki pénteken a gimnáziumból a Partizán adásának már aznap este beszámolt érzéseiről és tapasztalatairól. Ehhez Facebook-posztjában, amit a HVG.hu szemlézett, most hozzátette, „nagyon szerettem a Kölcseyben tanítani. Furcsa, hogy ez a mondat már múlt időben van”. Arra azért nagyon büszke, hogy olyan akciókban vett részt, amelyek miatt

továbbra is a tükörbe tud nézni.

Részletezte azt is, elbocsátásáról szóló értesítése kézhezvétele után még visszament az osztályterembe és megtartotta hatodik óráját.

„(...) közöltem a gyerekekkel, hogy kirúgtak. Először azt hitték viccelek. De nem. Többük szemében könnyeket láttam. Aztán a kollégákkal beszélgettem. Aztán kimentem az osztályomhoz, ott már többen is zokogtak. Ez már nekem is sok volt, sírtam én is. Aztán egy másik osztály tagjai vettek körül a folyosón, ahol „csak” kémiát tanítottam és legnagyobb megdöbbenésemre többen zokogtak”, – mondta még el.

Majd ehhez hozzátette, „nem érdekel sem Maruzsa Zoltán, sem Pintér Sándor, sem Marosi Beatrix (na csak leírtam a nevét), ha attól jobb lesz a magyar közoktatás, hogy Palya Tamás már nem része ennek, akkor legyen úgy. Sok sikert hozzá!”

(Kiemelt kép: A Kölcsey Gimnázium polgári engedetlenségben részt vevő tanárai. Fotó: Palya Tamás, Facebook)

Tegnap 20:15

A Borsod megyei Sajószentpéter levegőminősége főként amiatt a legrosszabb az országban, mert itt található a legtöbb olyan háztartás, ami továbbra is fával, szeméttel kénytelen fűteni, hogy spóroljon a rezsin, tűzifára ugyanis nincsen pénz.